torstai 6. joulukuuta 2018

Anette Ahokas DesignBileorkesteri Komia/ Kuva: Eerikki Heurlin

" Juttu on tehty yhteistyössä Anette Ahokas Designin kanssa"

Meillä on Kymenlaakson Ammattikorkeakoulussa aina joulun alla Design Distric Market, jonka järjestää lahjakkaat opiskelijat. Kävin itsekin asiakkaana siellä jo vuosi sitten, mutta piipahdin myöskin tänä vuonna. Myyjäisissä huomioni kiinnitti heti pöytä jossa oli myynnissä erikoisia asusteita. Aloin jutella myyjän kanssa ja ostinkin matkaani upean erikoisen kaulakorun tulevia juhlia varten. Kauniista koruista lähtikin ajatus että kirjoitan blogiini postauksen Anette Ahokkaan yrityksestä, koska olenhan itsekkin yrittäjä ja opiskelija. 
Käykäähän kurkkaamassa Aneten sivuja. https://anetteahokasdesign.com/

Yritys suunnittelee omaa naisten vaate- ja asustemallistoa, uniikkipukuja, teatteripuvustuksia ja esiintymisasuja esimerkiksi artisteille. Lisäksi miehille on tarjolla pieni valikoima vaihtuvia tuotteita. Tällä hetkellä löytyy verkkokaupasta vain asusteita, mutta ensi vuonna olisi tarkoitus julkistaa valmisvaatemallisto. Brändin takana on vaatetusmuotoilun opiskelija Anette Ahokas, joka perusti yrityksen artesaani opintojen yhteydessä. 

Suunnittelija inspiroituu erityisesti erilaisista materiaaleista ja tekstuureista. Suurinosa malliston tuotteista valmistetaankin osittain tai kokonaan esimerkiksi kierrätys- tai kalannahasta. Nahkaa on käytetty monin eri tavoin ja suunnittelija pyrkiikin luomaan siihen uudenlaisia, mielenkiintoisia pintatekstuureita. 

Yritykselle on myös tärkeää laatu, ajattomuus ja se, että vaatteita valmistetaan kaiken kokoisille. Yrityksen tuotteet eivät ole sidonnaisia sesonkeihin, eikä uusia tuotteita ilmesty säännöllisesti. Pyrkimyksenä on tuotteet, jotka kestävät myös aikaa ja sesongista toiseen. Kaikki työ suunnittelusta valmistukseen tehdään Suomessa. 

Anette Ahokas Designin suunnittelemia pukuja on nähty niin Emma-gaalassa, artistien yllä keikkalavoilla kuin teatteriesityksissäkin. 

Tuotteita voi ostaa verkkokaupasta, jälleenmyyjiltä, tapahtumista tai esimerkiksi uniikkipukuja vuokrata HUSH HUSH:lta Helsingistä. https://hushhush.fi

Hei ja ihanaa Itsenäisyyspäivää kaikille <3 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti