sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Vanhan tuolin muodonmuutos

Ihania nämä vanhat rokokoo tuolit, näissä on jotenkin niin kauniit muodot ja koristeet. Tuoli oli jo huonossa kunnossa verhoilun osalta joten päätin tehdä sille jotain. Iso työ näissä on mutta tälläisenään tuoli ei enää ollut niin kaunis. Tuolin oli aika saada uusi ilme ylleen. 

Ajattelin verhoilla tämän kaunottaren Laura Ashleyn ihastuttavalla Josette Duck Egg verhoilukankaalla joka on Helsingin liikkeestä. Kangas on todella kauniin värinen ja sopii erittäin hyvin tuolin muotokieleen. Oli vaikea valita kangas Laura Ashleyn mallistosta, koska heillä on niin paljon upeita kankaita valikoimissaan. En laita vielä kankaasta kuvaa mutta näette sen myöhemmissä postauksissa, kun työ etenee. 

Itse pohjatyö on aikaa vievää ja kädet on kovilla, koska kangas on kiinnitetty sadoilla verhoiluniiteillä. Niitit ovat melko tiukassa ja menee aikaa ennenkuin ne on yksitellen saatu puusta irti rikkomatta tietenkään itse tuolia. Kun vihdoin ja viimein tuntien ja taas tuntien jälkeen niitit on irti alkaa tavallisten niittien irroitus joita myöskin on satoja. Tätä irroitus vaihetta en jaksa tehdä samana päivänä koska se käy hirveästi rystysiin. Vihdoin kun kaikki mahdolliset niitit on irti ollaan tässä vaiheessa että pääsen tuolia käsittelemään maalilla. 
5 kommenttia:

 1. Tuoli ei taida olla kovin vanha vaahtomuovista päätellen, näitä kun valmistetaan vielä tänäpäivänäkin. Itsella samanlaiset tuolit ja pieni sohva, kauniita ne ovat olivatpahan uusia tai vanhoja : )

  VastaaPoista
 2. Aika työläs, mutta varmasti kannattava homma. Mielenkiinnolla odotan jatkoa.

  VastaaPoista
 3. Meillä on vähän samantyyliset sohva + 2 tuolia, joissa kankaat huonossa kunnossa. Jonkin aikaa jo pohdittu, että yritetäänkö verhoilla uudestaan vai tehdä mitä... mielenkiinnolla seuraan projektiasi. :) Näyttää tosin sen verran vaativalta, että taitaa jäädä meiltä tekemättä. :)

  VastaaPoista
 4. Varmasti upea lopputulos. Hienot puuosatkin. Vanhoissa huonekaluissa on vaan se sielu. Liisa/liisan kotona

  VastaaPoista
 5. Kiva nähdä millasen lopputuloksen saat aikaan! :) Meillä on lähestulkoon samanlainen tuoli, jolle tein myös muodonmutoksen! Käy kurkkaa vastavierailulla, jos kiinnostaa: https://pitsimania.blogspot.fi/2017/10/rokokoo-tuoli-tuunauksessa.html :)

  VastaaPoista