perjantai 6. tammikuuta 2017

Loppiainen













Kovasta pakkasesta huolimatta tänään oli lähdettävä ottamaan hieman valokuvia kauniista maisemista. Käytiin tehdasalueella ja Virtakiven kahvilalla jokea kuvaamassa. Talvella on kyllä kaunista mutta ihan näin paljon pakkasta en kyllä toivoisi olevan, koska talvesta en niin hirveästi välitä. Onneksi säätiedotus on luvannut lauhtuvaa. 

Vapaapäivinä kun on aikaa yksi lempipuuhistani on ruuan laitto. Tänään oli vuorossa ribsit barbeque kastikkeella jotka mieheni loihti, itse tein lisukkeeksi röstiperunoita, paistettuja sipuleita ja pitkiä papuja. Jälkiruuaksi kokeilin Koti ja Keittiö lehdessä 1/2017 ollutta Appelsiinimisu ohjetta.  Aika kiva ja helppo ohje, yhtäaikaa raikas ja makea. 








Appelsiinimisu

2 appelsiinia
2 appelsiinin mehu
4 rkl appelsiinilikööriä
8 savoiardi-tai muuta vaaleaa keksiä
2 dl vispikermaa
250 g mascarponejuustoa
1/2 vanilijatanko 
3 rkl ruokokidesokeria 

Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi. Sekoita mehu ja likööri. Aseta keksit laakeaan kulhoon tasaisesti ja anna nesteen imeytyä niihin. Vaahdota kerma, notkista mascarpone ja mausta vanilijatangon siemenillä ja sokerilla. Lisää seokseen kerma. Annostele kerroksittain appelsiinia, keksejä ja kermaseos. Anna maustua jääkaapissa. 






1 kommentti:

  1. Mäkään en talvesta piittaa, mut sitä en voi kieltää et talvi pakkasella kuvat on kyl kauniita. ;)
    Herkullisen näköistä tarjottavaa ollut!

    VastaaPoista