perjantai 12. toukokuuta 2017

Matka jatkuuTorstai aamu alkoi ensin matka reitin uudelleen suunnittelulla sekä majoitusten vaihtamisella. Sääolosuhteiden pakosta emme päässeet lähtemään kohti itää, koska tie sinne oli suljettu mahdollisten hiekkamyrskyjen vuoksi. Tuuli oli käsittämättömän kovaa. Autollekkin haimme lisävakuutuksen, jos jotain sattuisi.

 Thingvellir on Islannin lounaisosassa sijaitseva kuuluisa kansallispuiston osa. Se kuuluu nähtävyyskierrokseen, jota kutsutaan nimellä Kultainen kierros. Tähän vuodenaikaan ei onneksi ollut ihan hirvittävästi ihmisiä nähtävyyksillä, voin vain kuvitella sesonki aikana...

Geysir nimeltään Strokkur on tunnetuimpia geysireistä Islannissa. Yleensä se saattaa kohota jopa 20 m korkeuteen mutta nyt se ei päässyt näyttämään voimiaan kovan tuulen vuoksi. Ei haitannut oli se silti ihan mahtava nähdä. Nähtiin kierroksella myös käsittämättömän upea vesiputous, Gullfoss eli kultainen putous. 

Islannin hevosia oli myöskin päästävä rapsuttamaan matkan varrella. 

Kerid kraateria pysähdyttiin myöskin ihastelemaan hetkeksi. Kello alkoi jo olla paljon ja kaikilla kova nälkä. Uuteen majapaikkaan saavuttiin ilta kahdeksalta. Kassit kämpille ja ruokapaikan etsintään. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti